vineri, 4 martie 2011

Tocanita de cartofi cu dovlecel si smantana




INGREDIENTE:
1,5 kg cartofi
1 kg dovlecel
2 cepe mari
sare
piper alb
boia dulce
ardei rosu 1/2
3-4 linguri ulei
300 ml smantana
2 linguri rase amidon
patrunjel verde
MOD DE PREPARARE:
Se toaca ceapa,se caleste in ulei 3-4 minute dupa care se adauga boiau de ardei rosu(dulce sau picanta ,care va place).
Cartofi se curata de coaja si se taie cubulete potivite.Se pun cubulete de cartofi peste ceapa,se lasa la calit 5-10 minute dupa care se pune 1 canita de apa si ardeiul rosu taiat bucatele mai mari.Se lasa sa fiarba acoperit 20 minute.

Dovlecelu la fel ,se curata de coaja si se taie cubulete.

Se pun cubulete de dovlecel peste cartofi fierti de jumatate,se complecteaza cu apa si selasa sa fiarba la foc potirvit 15-20 minute.

Se amesteca amidonul (sau se poate inlocui cu faina) cu smantana ,si se pune peste cartofi.Se mai da 2-3 clocote se presra patrunjel verde tocat si se stinge focul.
Se serveste cu salata,muraturi,carnat,friptura..............
Noi am preferat ca si muratura ,sfecla rosie...............minunat merge si cu o bucata de carnat langa.

Merge perfect si cu mamaligutza calda
Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Lista mea de bloguri