vineri, 18 martie 2011

Tocanita de ciuperci cu morcovi-post


O mancare de post grozav de buna
INGREDIENTE:
500 g ciuperci champinion
350 g morcovi
2 fire ceapa verde
patrunjel verde
2 linguri faina alba
300ml pasta de tomate
sare
piper
ulei
Mamaliguta:
3 cani de apa
1 cana faina de malai
sare
MOD DE PREPARARE:
Se toaca ceapa marunt si se caleste in ulei,

Morcovi se curata si se taie rondele subtiri

Ciupercile se spala se taie feliute cu tot cu piciorus

Cand ceapa e calita putin (3 minute) se pun morcovi taiati rondele,

se lasa sa se fiarba impreuan cu o canita de apa,acoperiti.

Se adauga ciupercile peste morcovi cu ceapa,

se condimeteaza cu sare ,piper si 1 cana de apa,se lasa sa fiarba la foc potrivit acopetit timp de 20-25 minute.

La final se amesteca 2 linguri de faina cu pasta de tomate,se pune peste ciuperci ,se mai da un clocot se presara patrunjel verde tocat si se stinge focu.

Mamaliguta:
Se pun cele 3 cani de apa la fiert cu sare.Cand apa fierbe se pune faina de malai in ploaie si se amesteca,se lasa sa fierba la foc mic,amestecand .
Se serveste tocanita cu mamaliguta.....................o nebunie,merita sa incercati


2 comentarii:

Lista mea de bloguri