duminică, 13 martie 2011

Tort cu branza si fructe de padure II

 Din nou un tort din sectiunea "cadou"pentru un bun prieten de al nostru Sorin  "La multi ani!"
INGREDIENTE:
blat:
9 oua
14 linguri zahar
14 linguri faina
3 linguri cacao
2 prafuri  de copt
crema:
400 g branza de vaci
500 frisca
2 intaritoare de frisca
3 vanilii
200 g zahar
250 g fructe de padure(descongelate si  scurse de suc)
Decor:
7oo frisca
2 intaritoare de frisca
5 linguri zahar
krantz
zmeura ,afine
Sirop:
4 linguri zahar
300 ml apa
esenta rom,vanilie,migdale,portocale-optional(eu nu am pus,dar daca va place................)
MOD DE PREPARARE:
Blat:
Se bat bine albusurile separat,se adauga zaharul si se mai bate.
Se adauga treptata galbenusurile si se amesteca usor.
Se cerne faina,prafu de copt si cacao,se adauga peste albusurile batute si se amesteca usor cu o paleta.
Se tapeteaza o tava rotunda (diametru 32 cm)cu hartie de copt,se toarna compozitia de blat si se coace 35 -40 minute la 170 grade.
Cand blatu e copt se lasa la racit apoi se taie in doua.

Crema:
Se bate bine frisca cu 2-3 linguri de zahar si intaritoare de frisca.

Branza se amesteca bine cu restu de zahar si vanilile.
Se amesteca frisca batuta cu branza .
Se incorporeaza si fructele de padure descongelate si scurse bine(intr-o strecuratoare).


Sirop:
Se caramelizeaza 4 linguri de zahar,se stinge cu 300 ml apa .Se lasa la racit,se amesteca cu enete de rom,vanilie,migdale,,,,,,,,,,,,,,sau ce va place,.
Decor:
Se bate bine de tot frisca cu zaharu si intaritoarele de frisca.

Se imbraca tortu cu frisca si se decoreaza.-..........................
Ansamblare tort:
Se aseaza o parte din blatu taiat pe un platou,

se insiropeaza bine cu sirop,se pune crema cu fructele de padure,

se niveleaza si se pune blatu peste crema.

Se insiropeaza si aceste blat si se imbraca cu frisca batuta.

Se decoreaza in cazul meu cu zmeura ,afine si krantz.

Din pacate sectiune nu am ,a fost un tort cadou,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,dar cred ca va inchipuiti sectiunea

Un comentariu:

Lista mea de bloguri