sâmbătă, 26 martie 2011

Trandafiri de post


     Idea formelor la aceste gogosele a pornit de la Laura Sava"trandafiri cu dulceata"insa au am facut trandafirirasi de post.Multumesc mult Laura pentru ideie,ma insir tare mult dupa retetele tale,sant minunate.
INGREDIENTE:
1 kg faina
450 ml apa sau lapte de soia
100 ml ulei masline
coaja rasa de la 2 lamai
4 vanilii
1 lingurita de sare
6 linguri de zahar
50 g drojdie proaspata
zahar pudra pentru decor
cirese confiate sau dulceata
MOD DE PREPARARE:
Se dizolva drojdia in apa calduta (sau laptele caldut)amestecat cu zaharul.Se pune faina(cernuta) in masina de paine,se adauga apa cu drojdia,uleiul,sarea,coaja de lamaie si vaniliile.Se lasa la programul de faramanata dospit.

Cand aluatul a dospit,se scoate din masina de paine,se intinde foaie de arpximativ 0,5 cm grosime ,dupa care se taie cu 3 forme diferite ca marime.Fiecare bucata se cresteaza(vezi foto)in 5-6 locuri.


Se suprapun cele 3 forme una peste alta,iar la mijloc se apasa bine de tot cu degetul.

Se lasa pe masa de lucru sa cresca 15 minute,dupa care se prajesc in ulei foarte fierbinte,si foarte mult ,se prajesc pe ambele parti


Ideia Laurei era sa se lipeasca intre ele cu albus batut,dar tinind cont ca le-am facut de post (am renuntat,oricum compozitia ingredientelor este diferita,al furat doar ideia) ce-i drept unele sau mai desprins la prajire(nu am apat destul.........hihi)
 Vor rezulta niste minunati de floricele.
 Cand sant prajite se scot pe un servetel de hartie,se lasa putin dupa care se pudreaza cu zahar si se pune cate o cireasa,dulceata,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,



Pofta buna
Au un efect fantastic

Un comentariu:

Lista mea de bloguri