vineri, 4 martie 2011

varza cu pasat ,ciuperci si slanina



Pasatu:ce este pasatu?La noi in Ardeal asa se zice "pasat"vorba acesta se trage de la  tara,de la bunici nostri,,,,,ei asa ziceau ,,,,,,,,,,,,,,asa a ramas si pana in zilele nostre,,,,,,este un malai mai mare macinat,foarte bun

INGREDINETE:
1 canita mica de orez
1 cana de pasat
300 g ciuperci chmapinion
1 capana varza murata potrivita
1 ceapa
sare
piper
cimbru macinat
boia dulce 1 lingurita
2 linguri untura
5 linguri pasta de tomate
2 rocii bine coapte
slanina afumata
șorici de la slănina
MOD DE PREPARARE:
Se călește ceapa tocata în ulei sau untura,se pune putina boia dulce

.Se adaugă ciupercile spălate,si tocate mărunt,se lasă sa se călească putin după care se pune orezu si pasatul spălat.Se lasă la călit 10-15 minute,pana ce scade apa lăsata de ciuperci.Se condimentarea cu sare,piper si putin cimbru măcinat.

Slănina se taie cubulețe mici și se amesteca cu compoziția de mai sus.

Se toaca varza mărunt.
Intr-o cratița se pune untura de porc(cu untura iasă mai bun,dar se poate și cu ulei),se presară varza tocata peste care se pune compoziția de mai sus ,cu pasat,orez si ciuperci,,,,,,,,,,,se pune din nou varza tocata.............. dacă cratița e mai înalta si mai îngusta va iasă cu 2 rânduri de compoziție si 3 de varza .Se pun si șorici tăiați bucatele mici in compoziția cu ciuperci.


Se așează feliuțe de roșii la final peste varza ,

se complectează cu apa si se da la foc mic aproximativ 3 ore ,dar la foc mic,sau se da vasu la cuptor.
Se serveste cu smântâna,pasta de tomate,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,cu ce va place, mămăliguța..............

O nebunie nu alta,merita încercata,nu ve-ti regreta

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Lista mea de bloguri