marți, 12 aprilie 2011

Chiftele grozave de post

                  Cele mai grozave chitelute de post,merita sa le incercati,nu ve-ti regreta


INGREDIENTE:
2 pungi de soia
4 cartofi mai mari
4 felii de paine
100 ml lapte de soia
usturoi verde(sau uscat)
sare
piper
mirodenia de la Fuchs 2 lingurite
6 linguri de faina alba
pesmet
ulei pt prajit
marar tocat
MOD DE PREPARARE:
Se pregateste soia.
Se pune 1,5 litri de apa sa fiarba cu mirodenia de la Fucsh sau delikat,cand fierbe se pune soia,eu am folosit soia cubulete ,dar e mult mai comod soia granule .



Se lasa sa fiarba 20 minute dupa care se lasa in acea apa inca 30 minute.Se lasa apoi la scurs daca mai e cazul,

iar apoi se toaca marunt daca e soia cubulete.
Cartofi se curata de coaja si se razuiesc sau se toaca,la fel si usutroiul.
Painea se inmoia in laptele de soia si se amesteca bine.
Cand avem toate pregatite,soia ,cartofi,painea,usturoiul,se condimeteaza cu foarte putina sare(are sare suficienta de la mirodenia )se pune piper ,faina alba si mararul.


Se framanat bine de tot toate,

se formeaza chiftelute de marimea dorita se dau prin pesmet

 si se prajesc in ulei fierbinte pe ambele parti.


Sant extraorinar de bune,nici nu remarcati ca nu au carne.



Pofta buna.

Un comentariu:

Lista mea de bloguri