duminică, 17 aprilie 2011

Cornuri cu sunca si cascaval-mic dejun

INGREDIENTE:
ALUAT:
500 g faina
25 g drojdie proaspata
3 linguri zahar
1 lingurita sare
240 ml lapte(sau apa)
50 ml ulei masline
Umplutura:
sunca mortadela(orice fel de sunca)
cascaval ras
MOD DE PREPARARE:
Se amesteca faina cu drojdia dizolvata in putina lapte(apa) calduta.Se pun restu ingredientele uleiul,sarea,zaharul,uleiul............se lasa la programul de framantat -dospit(asta in masina de paine)dar la fel de bine se poate framanta si de mana.
Cand aluatu a dospit ,se scoate pe masa de lucru si se intinde in forma rotunda,dupa care se taie in triunghiuri.


Se i-a fiecare triunghi se mai intinde putin cu ajutorul sucitorului ,se fie subtire ,se pune sunca taiata cubulete si cascaval ras.

Se ruleaza spre varf,se pune in tava tapetata cu hartie de copt si se lasa putin sa creasca.Se unge cu ou batut cu putina sare dupa care se mai presara putin cascaval ras.Se da tava la cuptor pentru 25 minute la 160 grade.

Se pastreaza in pungi de plastic sau in recipiente cu capac,var fi foarte mai si pufoase.................perfecte pentru scoala,servici..............parc
PS.La fel de bine se pot umplue cu ciocolata,salam,fructe din compot.....................

3 comentarii:

  1. Arata tare bine cornurile astea yumi,yumi...ce pofta mi-ai facut.
    Premii proaspete, te asteapta cu drag, la mine pe blog.
    Paste Fericit!

    RăspundeţiȘtergere

Lista mea de bloguri