sâmbătă, 16 aprilie 2011

Cus-cus cu varza calita-post

                              
INGREDIENTE:
Varza calita:
1 varza mai mare
1 lingura de sare
piper
cimbru
ulei
1 cutie pasta de tomate-300
Cus-cus:
1 cana de cus-cus
5 linguri de margarina Flora(e foarte buna flora)
sare
putin delikat
3 cani  de apa(pentru masura am folost acesi cana si la cus cus)
MOD DE PREPAPARE:
Varza:
Se toaca varza marutn si se caleste in ulei cu sare,piper si cimbru.Se adauga dupa ce este calita bine si 1 canita de apa si se lasa pana scade apa,apoi se adauga pasta de tomate,se mai da 2-3 clocote dupa care se stinge focu.

Cus-cus:
Se topeste margarina Flora(nu vreau sa fac nici o reclara acestei margarine,dar in comparatie cu alte marg ,e foarte buna ,da putin tendinta la gust cat de cat a untului)se adauga cus-cusul si se caleste putin in margarina topita.

Se adauga sare si putin delikat(fiind de post am pus putin delikat,sa dea cat de cat un gust)se adauga si apa si se lasa sa fiarba la foc potrivit,amestecand din cand in cand .

Cand sa absorbit toata apa ,se trage de pe foc si se lasa acoperti putin.

Cus -cusul se serveste cu varza calita(se poate servi in mai multe combinati)


Pofta buna.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Lista mea de bloguri