miercuri, 27 aprilie 2011

Franzele pufoase cu lapte

Ce a mai minunata paine,e cea pregatita in casa.Iar aceste franzelute ,sant minunate,incercatile cu incredere si nu ve-ti regreta.
INGREDIENTE:
1,5 kg faina alba
75g drojdie proaspata(sau 3 cubulete 25 g)
550 ml lapte caldutz
3 oua mari+ 1 pt uns
2 linguri sare
5 linguri zahar
mac-optional
MOD DE PREPARARE:
Se incalzeste putin laptele,se dizolva drojdia in laptele caldut si zaharul.Se pun in masina de paine :faina,sarea,laptele cu drojdia si zaharul si ouale.

Se lasa la programul de framanata dospit,asta in cazul in care aveti masina de paine,daca nu se faranata de mana.Cand aluatul e dospit ,se scoate din masina de paien,se imparte in 6 parti.

Se intinde fiecare bucata ,se da forma unui dreptunghi(aproximativ) dupa care se ruleaza ,se pune pe tava(special pt franzelute)sau se poate cred si in tava normala,doar ca nu va iesi rotunda si la vatra.Se cresteaza din loc in loc cu lama uni cutit foarte bine ascutit,dupa care se ung cu ou batut,si se presara mac,sare...............dupa preferinta.


Se da tava la cuptor pentru 35 minute la 160 grade.
In tava mea de franzelute nu intra decat 3 bucati odata,dar pun de 2 ori ,3 bucati simple, si 3 cu mac.


PS:Iar pentru a ramane mereu moale si pufoasa,dupa ce se raceste se pune in folie de plastic si se pune la congelator.In momentu cand nu mai aveti paine ,apelati la congelator si in cate-va minute aveti paine proaspata.Se poate descongela la microunde(nu prea sanatos,sau se scoate cu 30 minute inainte de servire).


Pofta buna.

4 comentarii:

  1. Imi trimit si mie una te rog ca sunt grozaveeeeee!!!

    RăspundețiȘtergere
  2. Vaai...mi-ai facut o pofta incredibila!!

    RăspundețiȘtergere
  3. Buna.arata superb.cat las la crescut.la aragazul normal la ce treapta se coace.si pt cat timp?multumesc mult pt reteta

    RăspundețiȘtergere

Lista mea de bloguri