miercuri, 13 aprilie 2011

Mini tort cu mandarine

INGREDIENTE:
BLAT:
3 oua
5 linguri faina
5 linguri zahar
1/2 praf de copt
1 lingura cacao
CREMA:
300 ml frisca lichida
1 intaritor de frisca
3 linguri de zahar
3 mandarine
DECOR:
500 ml frisca lichida
2 intaritoare de frisca
3 linguri de zahar
2-3 mandarine
bombonele auri
SIROP:
3 linguri de zahar
100 ml apa
MOD DE PREPARARE:
blat.
Se bat bine albusurile cu un praf de sare(se bate foarte bine cu un praf de sare)se adauga zaharul si se mai bete putin.Se adauga galbenusurile si se amesteca usor cu o spatula fara a se mai mixa.Se adauga faina cernuat,cacao si prafu de copt si se amesteca usor.Se tapeteaza o tava cu hartie si se pune compozitia,

se coace 35-40 minute la 160 grade.

Cand blatu e racit se taie in doua  si se insiropeaza.
Sirop:
Se caramelizeaza zaharul si se stinge cu apa,se lasa la racit,se poate adauga si esenta de rom,vanilie,,,,,,,,,
Crema:
Se bate bine frisca cu intaritorele de frisca si zaharul pana devine tare de tot ca si zapada.
ANSAMBLARE TORT:
Din partea de sus a baltului de tort se taia mijlocul daca e mai ridicat,pentur decor la final.
Se i-a blatu de tort (o parte din el,dat fiind faptu ca este taiat in doua)se insiropeaza foarte bine cu sirop.

Se pune jumatate din frisca batuta bine

 ,se intinde uniform dupa care se aseaza feliute de mandarine una langa cealalata dupa care se pune diferenta de crema si al doile blat.Se insiropeaza bine si cel de al doilea blat,

dupa care se imbraca in frisca batuta si se decoreaza cu mandarine,bombonele.............in mijloc am pus o bucata din blat taiata.


Un tort racoros ,rapid si foarte gustos.
Pofta buna.

4 comentarii:

Lista mea de bloguri