miercuri, 13 aprilie 2011

Tort cu branza si banane



INGREDIENTE:
3 oua
5 linguri zahar
5 linguri faina
1/2 praf de copt
1 lingura cacao
Crema:
500 ml frisca lichida
2 intaritoare de frisca
6 linguri zahar
1 cutie crema de branza(300g)
3 banane bine coapte
Decor:
bombonele arginti si auri
cacao
cipsuri cu ciocolata
Sirop:
3 linguri zahar
100 ml apa
esenta de rom

MOD DE PREPARARE:
BLAT.
Se bat bine albusurile spuma,se adauga zaharul si se mai bate putin.Se adauga galbenusurile si se amesteca usor cu o paleta,se adauga faina,cacao si prafu de copt cernute.Se tapeteaza o tava cu hartie de copt,se pune compozitia si se coace 35 minute la 160 grade.

Cand e copt se scoate se lasa la racit,si se taie in doua.

Sirop:
Se caramelizeaza zaharul,se pune apa si se lasa pana se dizolva tot zaharul caramelizat.Se lasa la racit dupa care se pune esenta de rom.Se insiropeaza blatu.
Crema:
Se bate bine frisca cu intaritoarele si zaharul.

Cand frisca e batuta bine se pune crema de branza si se mixeaza 3 minute.


ANSAMBLARE TORT:
Se i-a blatu se insiropeaza bine se pune din crema cu frisca si branza ,

se niveleaza dupa care se pun bucatele de banane taiate la 1,5 cm aproximativ ,sa nu fie foarte mici bucatile.

Se complecteaza cu crema peste banane dupa care se pune cel de al doilea blat.Se insiropeaza si acesta dupa care cu diferenta de crema se imbraca tortu.

Pe margine se pun petale de cipsuri in ciocolata ,bombonele..........



Pofta buna.

2 comentarii:

Lista mea de bloguri