duminică, 17 aprilie 2011

Tort cu nuca -post

      Un tort de post...................chiar bun.Ce nu se poate in ziua de azi?
INGREDIENTE:
Blat:
300 g nuca macinata
200 g zahar
1  1/2  praf de copt
500 ml apa minerala
14 linguri faina
Sirop:
200 ml apa
4 linguri zahar
esenta rom
Crema:
2 budinci vanilie
850 ml Fanta de portocale
4 linguri zahar
Decor:
ciocolata:
-2 linguri cacao
-2 linguri apa
-2 linguri zahar pudra
-1 lingurita ulei
bombonele inimioara
MOD DE PREPARARE:
Se amesteca nuca macinata cu zaharul,parfu de copt  si faina cernute dup acare se adauga apa minerala si se mixeaza bine.Sar putea sa nu va intre toata cantitatea de apa,depinde cum zdrobiti nuca,conteaza foarte mult,daca e zdrobita sau daca e macinata cu masina de nuca.Daca e macinata cu masina de nuca ,sincera va iasa mai pufos blatu,are aeratia mult mai buna ,pe cand daca e drobita................
Se pune compozitia in tava,tapetata se da tava la cuptor pentru 45 minute la 160 grade.
Consistente compozitie trebuie sa fie gen chec.........


Se scoate din tava se lasa la racit dupa care se taie in doua.


Sirop:
Se caramelizeaza zaharul se stinge cu apa .Se lasa la racit dupa care se pune esenta de rom.
Se insiropeaza bine de tot blatu cu acest sirop.
Crema:
Se dizolva prafurile de budinca in 100 ml fanta,restu de sus se pune la fiert cu zaharul.


Cand sucul fierbe se pune ,prafu amestecat cu sus si se amesteca bine de tot ,o budinca simpla doar ca e inlocuita cu suc in loc de lapte.

Se poate inlocui  sucu  cu lapte de soia ,eu insa am vrut ceva mai acrisor putin.
Sau la fel de bine se poate prepara din cremele instat facute cu suc,apa ,cafea...................asta era in reteta originala.
ANSAMBLARE TORT:
Se taie blatu in doua,se aseaza o parte pe un platou,se insiropeaza bine de tot ,

apoi se pune treisferturi din crema si se pune cel de al doilea blat.Se insiropeaza si acesta peste care se mai pune putina crema si ciocolata,bombonele............
Sectiunea taiata .......

Pofta buna.

Un comentariu:

Lista mea de bloguri