duminică, 29 mai 2011

Prajitura Lamaita

INGREDINETE FOI:
pentru 4 foi,care se coc pe dosu tavi:
500 g faina
200 zahar
2 oua
100 ml ulei
60 ml lapte
1 lingurita amoniac
1 lingurita otet
un varf de sare
CREMA:
350 g unt
250 g zahar
3 lamai(se foloseste doar sucu)
Pep:
300 ml lapte
60 g faina
GLAZURA:
1 albus de ou
100 g zahr pudra
1 lingura suc de lamaie
MOD DE PREPARARE:
Se amesteca toate ingredintele pt foi .Va rezulta un alaut gen plastelina.

Se lucreaza pe masa de lucru cu faina.Se imparte compozitia in 4 parti egale.Se unge dusu tavi cu putin ulei si se tapeteaza cu faina.Se i-a o bucata din cele 4 si se intinde foaia,dupa care se pune pe tava ,iar cu ajutorul unui cutit sau sucitor ,se taie marginile cat de cat uniform.Se da tava la cuptor 10-12 minute,cat se sa rumeneasca putin.

Daca se lipesc de tava ,va puteti ajuta de un fir de ata ,se vor dezlipi grozav de bine si rapid.Dar daca se unge bine tava ,nu va fi nici o problema.
Dupa ce am copt foile ,pregatim crema:
CREMA:
 Se pregateste prima data pepul.Ce este Pepul?

Pentru cei care nu stiu.Se fierbe laptele cu faina pe soba pana se ingroasa,dupa care se lasa la racit.Atentie sa nu se faca cocoloase.Se amesteca usor faina cu cate putin lapte,dupa care se pune pe foc si se amesteca continu,pana se ingroasa bine.Se lasa la racit.
Untul se mixeaza bine cu zaharul,pana devine spuma.

Cand pepul e racit,se pune cate 1 lingura din pep(nu se pune tot odata,puteti avea surpiza sa vi se taie,daca puneti tot pepu odata) in crema de unt,si se mixeaza.Cand am termionat de pup tot pepul,se pune sucu de lamaie si se mai mixeaza 3-4 minute .
GLAZURA:
Se amesteca un galbenus cu zaharul pudra si sucu de lamaie.Se amesteca bine de tot ,aproximativ 5 -6minute,pana devine ca si o crema fina.Acesta glazura se pune la final pe ultima foaie.Se decoreaza cu bombonele colorate.

ANAMBLARE :
Se imparte crema in 3 parti egale.
Se i-a prima foiae se pune crema,

a doua foiae se pune crema,a treia foiae se pune crema si a patra foaie.

 Pe cea din  urma  se pune glazura si bombonele.


PS:Glazura de preferat sa se pune abia a doua zi.Foile fiind mai tari ,dupa ce sant umplute cu crema ,de preferat este sa puneti ceva peste ultima foaie,o tava pana a doua zi ,si abia a doua zi sa pregatiti glazura.
O prajitura foarte racoroasa,dor ca foile se inmoie putin mai greu.
Pofta buna:
E una din preferatele mele.

Un comentariu:

Lista mea de bloguri