duminică, 26 iunie 2011

Chiftelute de peste cu morcovi


Pentru ca  e post ,si se mananca peste,va pofteste la chiftelute grozave de peste.
INGREDIENTE:
2 bucati crap(sau orice peste va place)
sare 1 lingura
3 linguri otet
4 morcovi
4 cartofi fierti in coaja
1 capatana usturoi
patrunjel verde
2 linguri faina alba
sare
piper
5 linguri pasta de tomate
ulei pt prajit
MOD DE PREPARARE:
Se curata pesti,se solzi,intestine..........se taie bucati.
Se pun la fiert in apa cu sare si otet,timp de 8-10 minute.
Se lasa la racit ,dupa care se curata de oane si piele.

Se dau prin masina de tocat carne (e putin de lucru,,,,,,,,,,,dar merita)

Morcovi se dau prin razuitoarea cu gauri mici.

Cartofi se toaca si ei sau se piseaza bine.

Patrunjelul se toaca marunt.
Cand avem toate pregatite:carnea tocata,morcovi razuiti,cartofi pisati,patrunjelu tocat........se amesteca toate cu usutroiul pisat,pasta de tomate,faina ,sare si piper.

Se framanta bine cu mana toate.

Se formeaza chiftelute mai mari mai mici cum va plac si se prajesc in ulei fierbinte.

Se serveste simple ,cu garnitura......................cu ce va place.

Pofta buna.




Un comentariu:

  1. imi place foarte mult pestele.minunata ideea cu chiftelutele.pupicei

    RăspundețiȘtergere

Lista mea de bloguri