duminică, 19 iunie 2011

Piept de pui cu ceapa rosie si sos de tomate

INGREDIENTE:
2 buc piept de pui(600 g)
3 cepe mari rosii
sare
piper
300 ml pasta de tomate
3-4 linguri ulei masline
1 lingurita boia picanta(sau mai putin picanta)sau dulce
100 ml vin alb
patrunjel verde
1 lingura de fain alba
MOD DE PREPARARE:
Se taie pieptul de pui bucatele,cubulete,nu foarte mici

Ceapa se curata si se toaca marunt,se caleste in putin ulei timp de 3-4 minute nu mai mult.

Se adauga boiaua de ardei si bucatile de carne.Se lasa putin sa se prajeasca fara a se pune apa ,si se amesteca ,asta timp de 6-7 minute.

Se pune 1 canita de apa se lasa sa firba la foc mic acoperit cu capac aproximativ 10-12 minute dupa care se pune vinul si se mai lasa sa firba 5 minute.

Se amesteca 1 lingura de faina cu pasta de tomate,fara a se face cocoloase si se pune peste carne,se lasa sa mai dea 2-3 clocote si se opreste focul.


La final se pune patrunjel verde tocat.
Ca si garnitura merge perfect o mamaliguta sau de ce nu un piure de cartofi,pasta fainoase.............cu ce va place.
Iar pentru pitici,le-am facut si pomisori,din mamaliguta cu rosi chery..........o portie virtuala si pt voi

Pofta buna.

Un comentariu:

Lista mea de bloguri