luni, 20 iunie 2011

Piept de pui cu ciuperci ,cartofi si cascaval

 O reteta foarte delicioasa ,primita de la mama mea din Romania ,care la randu ei a gasit-o intr-o revista.......sau ma rog reclama de la Karefur ,daca nu ma insel.Oricum ideie e grozava,super buna.Deci sa trecem la reteta
INGREDIENTE:
2 bucati piept de pui(600 g)
400 g cascav ras
2 cuti cu ciuperci champinion
500 ml smantana
2 linguri faina
1 kg cartofi
magheran
100 g unt
ulei pt prajit cartofi.
3-4 linguri de pesmet
patrunjel verde-optional
rosi chery -optional
MOD DE PREPARARE:
Incepem cu cartofi,se curata si se taie ca si pentru cartofi pai dar putin mai grosi.Se prajesc in ulei .
Pieptu de pui se taie fasi,se condimenteaza cu sare si piper.Se prajesc in ulei dupa cartofi,pana se rumenesc bine.


Ciupercile se scurg de apa si se calesc in ulei dupa pieptu de pui.

Smantana se amesteca cu 2 linguri de faina si se amesteca cu putin magheran.
Intr-un vas de yena se unge cu unt si se presara pesmet.

Se stropeste cu smantana,se pun cartofi prajiti,

peste cartofi se pune din nou smantana ,cascaval dupa care se pune pieptu de pui,

se stropeste cu smantana si un rand de cascaval ras,dupa care se pun ciupercile,

smantana si din nou cascaval si smantana ramasa.Deasupra se pun bucatele de unt ,din loc in loc.

Se pun rosi chery si patrunjel verde.

Se da tava la cuptor pentru 40 minute.

Se serveste cald sau rece.

Pofta buna!

Un comentariu:

Lista mea de bloguri