luni, 13 iunie 2011

Tarta cu ciuperci,pui si branza

PS:
INGREDIENTE:
Blat:
350 faina
1/2 plic de drojdie uscat
50 ml apa
100 ml vin alb
3 linguri unt topit
1/2 lingurita sare
Umplutura:
300 g carne tocata de pui
300 g ciuperci chempinion
2 cepe
3 linguri pasta de tomate
sare
piper
250 g branza (de care va place..........)
Decor:
10-12 rosi chery
1 galbenus ou+1-2 linguri lapte
 arpagic verde sau patrunjel verde....
MOD DE PREPARARE:

Se pregateste blatu :Se amesteca bine toate ingredintele si se lasa la dospit 1 ora aproximativ.
Se lasa 3/4 din aluta pentru a se orna deasupra.Restu de aluat se intinde intr-o tava tapetata cu hartie de copt,inclusiv pe pereti vasului.Vasul poate fi ,rotund,oval,patrat................nu are importanta.
Pentru umplutura:

Se toaca ceapa ,se caleste in 3 linguri ulei de masline (de preferat)se caleste 2-3 minute .Ciupercile se spala si se taie feliute ,sau se pot toca, dupa care se pun peste ceapa calita.Se lasa sa se calesca impreuna 10-15 minute condimentate cu sare si putin piper.Se pune  apa si vinul si  se lasa acoperita sa fierba .Se adauga carena de pui tocata sau de curcan(sau de ce nu la fel de bine se poate si de porc........)se adauga si pasta de tomate si se mai lasa sa fiarba imreuna 10 minute cel mult.Se ia cratita de pe foc ,se pune branza si se amesteca bine.

Se pune compozitia cu carne si ciuperci peste aluta in tava.Din sfertu de aluat ramas ,se intinde cu sucitorul foaie subtire si se  fac fasii de aproximativ 1-1,5 cm care se pun deasupra.Se ung cu galbenusurl de ou cu lapte ,se presara patrunjel verde sau arpagic verde am pus eu si rosiile shery.

Se da tava la cuptor pentru 40-45 minute la 170 grade.

Pofta buna.
PS:Sincer ,mie imi place mai mult rece.................super buna


2 comentarii:

Lista mea de bloguri