duminică, 19 iunie 2011

Tarta pufoasa cu cirese

Ingrediente:
tava mica
6 oua
200 g faina alba
200 g zahar
50 ml apa
100 ml ulei
1 praf de copt
coaja de lamaie
3 vanilii
500 g cirese
zahar pudra 5 linguri
un varf de sare
MOD DE PREPARARE:
Se separa albusurile de galbenusuri ,se bat bine cu un varf de sare.

Se amesteca galbenusurile cu zaharul,apa ,uleiul,coaja de lamaie ,vaniliile si praful de copt cernut.Faina se cerne si se adauga in compozitia de galbenusuri.Se amesteca compozitia de albusuri batute cu galbenusurile,se amesteca usor cu o spatula,cu miscari circulare.
Ciresele se spala si se scot samburi,se pot trece prin zahar(optional).

Se tapeteaza o tava cu hartie de copt,se pune compozitia de tarta,

se niveleaza dupa care se pun ciresele deasupra.

Se da tava la cuptor pentru aproximativ 30-35 minute la 160 grade.


Cand tarta e coapta se scoate din tava,se lasa la racit dupa care se pudreaza cu zahar pudra.


Pofta buna
PS:O tarta super pufoasa si aromata,merita incercata.

Un comentariu:

Lista mea de bloguri