luni, 13 iunie 2011

Tort cheesecake

INGREDIENTE :
BLAT:
2 oua
150 g zahar
200 g unt
2 prafuri de copt
400 faina
UMPLUTURA:
400 lapte condensat
200 zahar
400 g crema de branza (Philladelfia.......................)
1 kg branza de vaci
200 ml frisca lichida sau smantana dulce
6 oua
3 fiole de vanilie
200  g stafide-optional
DECOR:
1 kg frisca
8 linguri zahar
4 intaritore de frisca
bombonele arginti si auri
bombonele litere
MOD DE PREPARARE:
Blat:
Se amesteca bine toate ingredintele pentru blat,se franta bine de tot pana se lega toate .Se lasa aluatu la rece pana se pregateste umplutura.

Umplutura:

Se mixeaza bine  zaharul cu branza de vaci,se adauga crema de branza,vaniliile si laptele condensat.Se incorporeaza pe rand ouale intregi(fara coaja desigur) si frisca lichida ,se mixeaza bine de tot.

Se tapeteaza o tava patrata de acesta data ,cu hartie de copt,dat fiind si faptu ca e cantitate mare.Se intinde cu ajutorul mainilor umede putin alutul in tava,inclusiv pe peretii tavi .
Se pune compozitia de branza peste aluat in tava.Compozitia de branza este mai lichida,gen smantana mai groasa.Se presara stafide ,

se amesteca putin  cu lingura.Se da tava la cuptor pentru 50 minute la 170 grade.

Cand sa copt ,se scoate din cuptor si se lasa la racit in tava.


Pentru decor,se bate bine frisca cu zaharul si intaritoarele.

Dupa ce sa racit ,se imbraca cu frisca si se decoreaza cu bombonele sau dupa bunu plac al fiecaruia.

Super bun.Merge perfect pentru zilele calduroase.
Pofta buna.
PS:si o sectiune  pt voi.............pupiciiiiiiii

Un comentariu:

Lista mea de bloguri