duminică, 19 iunie 2011

TORT DIPLOMAT CU CIRESE SI MASCARPONE

Din nou un tort cadou.A fost facut pentru un baietel de 4 ani Deian.La multi ani !Deian inca odata ,chiar daca ziua ta a trecut de ceva vreme.
Ingrediente:
12 oua
600 zahar
60 g gelatina
750 lapte
1,5 kg frisca
6 intaritoare de frisca
2 budinci de vanilie
2 cuti de mascarpone
cirese 600 g
3 pachte de biscuiti simpli
Decor:
colorant albastru
500 ml frisca
2 inatritoare de frisca
4 linguri de zahar
bombonele arginti
1 folie alimetara pt tort -bags bany
Mod de preparare:
Se separa albusurile de galbenusuri ,se bat bine de tot.

La fel si frisca ,se bate bine cu intaritoarele de frisca si 200 zahar,iar la final cand frisca sa intarit se pune si mascarponele si se mai mixeaza 3 minute .


Galbenusurile se amesteca cu zaharul ,budincile de vanilie si putin lapte.

Gelatina se dizolva in 150 ml apa si se pune in lapte.

Diferenta de lapte se pune pe foc

sa se incalzeasca dupa care se pune si compozitia de galbenusuri cu vaniliile,si se amesteca la foc mic fara a se prinde,GRIJA MARE.Compozitia trebuie sa se ingroase,gen smantana.

Se lasa la racit acoperita ,amestecand din cand in cand in ea.Dupa racire se va intari si mai mult de la gelatina.

Cand compozitia cu budinca sa racit se amesteca cu albusurile batute  si cu frica batuta bine mascarponele.
Se amesteca toate bine cu ajutorul unei palete,nu se mixeaza,la final se incorporeza si ciresele.
Se pregateste o tava dreptunghiulara( am folosit eu)se tapeteaza bine cu folie transparenta inclusiv pe pereti vasului.Se imparte compozitia in 3 parti cat de cat egale,se toarna 1 parte  din compozitie in tava ,

se niveleaza si se pune un stat de biscuiti asezati unu langa celalalt,

dupa care se pune diferenta de crema  peste biscuiti cu ajutorul unui linguri sau polonic,se repatat operatiune .L a final vor fi 3 staturi de crema si doua de biscuiti.Se acopera totul cu folie transparenta si se da la rece pana a doua zi.

A doua zi ,se scote din frigider, se scoate folia de plastic de deasupra si se intorce cu o miscare ferma pe platoul unde va fi ornat.Se scoate folia de plasti de pe el

 se imbraca in frisca batuta.Se decoreaza dupa bunul plac.

Pofta buna
Un tort foarte racoros  si foarte fin, foarte apreciat de cei mici....................si bineneteles cei mari l-au savutat ............pana la ultima firmitura.
Pacat ca nu am sectiune...................oricum a fost super bun,cred ca va imaginati sectiunea......


Un comentariu:

Lista mea de bloguri