duminică, 3 iulie 2011

Cartofi picanti la cuptor

 O minutaie de cartofi,si merg perfect pentru zilel de post si nu numai.
INGREDIENTE:
pentru o tava mare de cuptor 55/45
3,5-4 kg cartofi noi(se poate si din cei vechi)
2 capatani mari de usturoi
200 ml ulei masline
sare
piper
1 cutie pasta de tomate 450g
1 cana cu apa
patrunjel verde
MOD DE PREPARARE:
Se curata usturoiul.Se pizeaza foarte bine si se amesteca cu 1 lingura de sare,se pune treptat ca si la maioneza cate putin din ulei(150 ml) va deveni ca si maioneza.

Se amesteca maioneza de usturoi cu pasta de tomate si 1 cana de apa(200 ml)
Cartofi se curata si se taie in 4-6-8 depinde cat de mari sant.Se pun cartofi in sosul rezultat cu usutroi si pasta de tomate.Se lasa timp de 10-15 minute.

Se pregateste o tava cu 50 ml ulei,se pun cartofi in tava cu tot cu sos.Se da tava la cuptor acoperita cu o folie de aluminiu sau hartie pentru copt.

Se lasa la cuptor pentru 20 minute la 180 grade acoperiti,dupa care se ia hartie de copt jos si se mai lasa 15-20 minute cel mult.Se scot din cuptor se presara patrunjle verde tocat si se servesc atat calzi cat si reci.................sant minunatiiiiiiiiiiiiii.


Pofta buna.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Lista mea de bloguri