duminică, 3 iulie 2011

Ciuperci cu cus-cus-post

  O mancarica de post,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,foarte gustoasa si satioasa.Merita incercata.
INGREDINETE:
500 g ciuperci champinion
2 cepe
4 linguri ulei masline
3 linguri pasta de tomate
200 ml apa
Pentru garnitura de cus-cus:
1 cana cus-cus
4 linguri margarina Flora vegetala(e drept e margarina.........sicam scumpa..........dar in zilele de post,e perfecta)
3 cani apa(acesi cana cu care s-a masurat cus-cusu)
MOD DE PREPARARE:
Se caleste ceapa tocata in ulei.

Ciupercile se taie feliute,eu am avut si ajutoare...........piticul meu Rares -5 ani ,care e inebunit cat trebuie sa curete ciupericle.



Se pun ciupercile peste ceapa calita,se amesteca 5 minute ,se condimeteaza cu sare si putin piper,se pune apa si pasta de tomate si se lasa sa fierba acoperite 20 minute.La final se presara patrunjle verde tocat.

Pentru cus-cus:
Se pune margarina intr-o cratita pe foc,sa se topesca putin,

se aduauga cus-cusul si se amesteca bine.

Se condimeteaza cu putina sare.Se adauga apa si se lasa sa fiarba la foc mic timp de 10 minute dupa care se stinge focul si se lasa acoperit timpmde 15-minute.


Se serveste cus-cus cu ciuperci..............o minunatie.


Va poftesc la o portie generoasa.

Pofta buna

Un comentariu:

  1. harnicutul mamii!!!de asta ti-a iesit bun ca ai avut ajutor de nadejde,pup weekend placut!!

    RăspundețiȘtergere

Lista mea de bloguri