duminică, 3 iulie 2011

Ghiveci de legume

 O mancariga grozav de buna si de sanatoasa................mai ales in acesta perioada cand avem toate legumele la indemana.Pietzele sant pline,la fel si gradinile..............merita sa profitam de ocazie
INGREDIENTE:
1-2 bucati vinete
1 dovlecel
1 ardei rosu
1 ardei verde
350 g ciuperci champinion
1/2 telina(depinde cat de mare este)
radacina de patrunjel
3 cepe mari verzi
6 morcovi
500 g rosi chery
2 cuti pasta de tomate(450 g cutia)
patrunjel verde
1 cana de mazare boabe
3 cartofi
1/2 conopida
1/2 varza
1 caciulie usturoi
300 ml ulei masline
sare
piper
4-5 foi de dafin
MOD DE PREPARARE:
Sa incepem cu vinetele,se taie cubulete si se calesc 5 minute in putin ulei.

Dovlecelul,de asemenea nu se curata de coaja si se taie cubulete ,dupa care se caleste 5 minute in putin ulei.

Ardeiul rosu si verde,se taie cubulete si se cañeste in putin ulei

Ciupercile se taie feliute si se caleste in putin ulei

Telina si patrunjleu se curata si se taie cubulete,se caleste 7-8 minute in ulei

Morcovul se taie rondele si se caleste in ulei.

Rosiile chery,se calesc 5 minute in ulei.

Cartofi se curata de coaja si se taie cubulete(nu se calesc )
Usturoiul, se curat si se piseaza foarte marunt.

Patunjelu verde, se toaca marunt.
Conopida se desface buchetele mici.
Varza se taie ...........nu foarte marunt.
Ceapa de taie bucatele mai mari.......

Cand avem toate pregatite se pun toate intr-un vas mai mare(o mica mentiune,din cantitatile prezentate mai sus ,va rezulta o cantitate foarte mare)se condimeteaza cu sare,piper , pasta de tomate si cel mult 1 cana de apa.



Se pun toate intr-o tava mare cu periti inalti si se da la cuptor pentru aproximativ 1 ora la 170 grade

.De preferat sa se acopere tava la inceput cu o folie pentru a nu se usca legumele prea tare,dupa care se ia folia jos.

Pofta buna.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Lista mea de bloguri