duminică, 17 iulie 2011

Prajitura "Ole cu cirese"

  INGREDIENTE:
Blat:
tava mica
6 oua
11 linguri zahar
11 linguri faina (cernute)
4 linguri apa
1 lingurita suc lamanie
Crema:
2 plicuri ole de ciocolata
300 ml lapte rece
500 ml frisca
250 g cirese
Sirop:
100 ml apa
3 linguri zahar
esenta rom
Decor:
bombonele

MOD DE PREPARARE:
Blat:
Se bat bine albusurile ,se adauga zaharul si se mai bate pana devine tare (gen zapada)
Se adauga galbenusurile amestecate cu apa si se amesteca usor cu o spatula ,fara a se mai mixa.
Se adauga si faina cernuta.
Se tapeteaza o tava ,se toarna compozitia si se coace 25 minute 160 grade.
Se lasa la racit dupa care se taie in doua.


Crema:
Se mixeaza bine praful de crema "Ole" cu frisca si laptele rece,timp de 3-4 minute si totul e gata.


Sirop:
Se caramelizeaza zaharul ,se stinge cu apa ,iar cand e rece se pune esenta de rom.
Mod de ansamblare:
Se taie blatu in doua si se insiropeaza,se pune aproximativ jumatate din crema peste blat,

se adauga ciresele fara samburi,


se complecteaza din nou cu crema.

Se pune al doilea blat,se insiropeaza si se pune putin din crema (asta optional)iar `peste crema se pun bombonele.



Se poate la fel de bine o glazura de ciocolata,sau zahar pudra...............
Se tine la frigider la rece,altfle este foarte moale,dar foarte fina ,buna si rapida.

Pofta buna.

2 comentarii:

  1. faina prajiturica.la mine nu stiu daca se gasesc plicuri din astea cu creme instant.pupicei

    RăspundețiȘtergere
  2. Sarah iubita,eu le am din tara,mi le trimite mama prin colet.Sau mai e si varianta daca ai prin zona magazin romanesc.......posibil sa gasesti.Pusici

    RăspundețiȘtergere

Lista mea de bloguri