duminică, 17 iulie 2011

Tort "Diplomat Ole"

     Un tort cu dedicatie speciala pentru  Andrei, care a implinit 8 anisori, este fiul Preotului din Vinaros-Spania.
LA MULTI ANI !-Andrei sa cresti mare si sanatos
INGREDIENTE:
5 oua
1 cutie compot piersici
30 g gelatina
500 ml lapte
3 linguri faina
300 g zahar
coaja de lamaie
4 vanilii
500 ml frisca+500 ml frisca decor
2 intaritoare de frisca+4 linguri zahar
5 pungi cu piscoturi
2 plicuri de crema ole de vanilie
bombonele pentru decor
MOD DE PREPARARE:
Galbenusurile se amesteca cu zaharul ,vaniliile,coaja de lamaie,se adauga si faina si laptele.Se pun toate pe foc ,la foc mic pana se ingroasa putin.Gelatina se dizolva in putin suc din compot,dupa care se adauga in compozitia de lapte cu galbenusurile.


Albusurile se bat spuma.La fel si frisca se bate foarte bine cu intaritoarele de frisca si 4 linguri de zahar.
Piscoturile se inmoaie in putin suc din compot.
Piersicile din compot se scot si se feliaza.
Dupa ce sa racit compozitia cu galbenusuri,se mixeaza bine cu crema ole de vanilie

 dupa care se amesteca usor cu albusurile si frisca batute bine.
Se tapeteaza o tava (sau o cratita mai inalta) cu folie transparenta,se aseaza feliute de piersica

,dupa care pune o parte din crema,apoi se aseaza piscoturi inmuiate in sucu de la compot.




Se repeta operatiune crema apoi piscoturi.....eu am pus 3 de cream si 3 randuri de piscoturi.
La final se acopera cu folie de plastic si se da la rece ,de preferat este sa stea peste nopate la rece.



A doua zi ,se scoate din frigider,se rastoarna pe un platou,si se ia folie de plastic jos.


Se decoreaza cu frisca sau se poate lasa simplu.




Super bun ,aromat si rapid de preparat.
Pofta buna.
PS.Din pacate sectiune nu am,dar va asigur ca a fost super bun

Un comentariu:

  1. tortul diplomat este printre preferatele mele.foarte frumos ti-a iesit.bravo!!
    PS:La multi ani cu multa sanatate si fericire micului sarbatorit!

    RăspundețiȘtergere

Lista mea de bloguri