sâmbătă, 6 august 2011

Dovlecel cu pasta solis-post



   Da ,va place dovlecelul?Atunci incercati acesta reteta pe cat de  simpla pe atat de rapida si  foarte gustoasa
INGREDIENTE:
3-4 dovlecei (1,5 kg)
4-5 fire ceapa verde
ulei de masline
1/2 ardei rosu
patrunjel verde
sare
piper alb
1 lingurita boia dulce
2 linguri faina alba
1 cutie pasta de tomate SOLIS(este super buna ,o cutie de 450g)
MOD DE PREPARARE:
Se curata ceapa si se toaca .Se caleste in ulei timp de 3-4 minute .

Se adauga ardeiul taiat cubulete mici si se caleste si acesta 3 minute,

dupa care se pune boiaua dulce de ardei.Dovlecei se curat de coaja si se taie cubulete(nu foarte mici).

Se pun cubuletele de dovlecei pe ceapa calita ,se condimenteaza cu sare ,piper se adauga si 2 cani de apa si se lasa sa firba la foc mic 20 minute cel mult.

Se amesteca faina cu pasta de tomate(fara a se face cocoloase)

si se pune peste dovlecei,se amesteca se mai lasa sa dea 2 clocote dupa care se stinge focul.Se asezoneaza cu patrunjel verde tocat.



Foarte bun si gustos,merita incercat.
Pofta buna:

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Lista mea de bloguri