vineri, 26 august 2011

Lebede "Ole"




          Sant de mare efect,de gust nici ca mai vorbesc...............sau topit rapid

INGREDIENTE:
coji pt 2 portii:
8 oua
500 ml apa
200 ml ulei
250 g faina
putina sare
Crema:
3 plicuri crema ole de vanilie
700 ml frisca lichida
400 ml lpate rece
Decor:
zahar pudra
fulgi de ciocolata
MOD DE PREPARARE:
Se pune apa ,uleiul si sarea la foc sa fiarba.Cand incepe sa fiarba se pune faina ,se amesteca bine si se ia de pe foc.Se adauga ouale pe rand cate unu  ,se amesteca pana se incorporeaza bine in alauat.

Se pregateste o tava ,se pun gramajoare,moturi ,,,,,,,,,,,,,,cum vreti sa le ziceti ,si se da tava la cuptor pentru 15 -20 minute la 250 grade.Trebuie sa fie focul foarte tare altfle nu se coc bine,trebuie sa ramana goale inauntru.

Tot din aluatu de coji,se pregateste si capu cu gatu lebedelor.Se spiteaza in tava in forma se "S"(vezi foto) si se coc.

Cand sant coapte se scot din tava si se taie capacelul ,parte de sus.Acel capacel se tale la randu lui in doua,pentru a forma aripile lebedelor.
Crema:
Se mixeaza bine prafu de crema Ole cu frisca si laptele rece.Simplu rapid ,ieftin si bun.

ANSAMBLARE LEBEDE:
Se umple coaja cu crema ,se aseaza aripile si gatul ,se complecteaza cu crema pe mijloc intre aripioare si se pudreaza cu zahar.Daca doriti puteti pune si fulgi de ciocolata.
Rezultataul final este acesta.




Pofta buna.


6 comentarii:

Lista mea de bloguri