duminică, 28 august 2011

Prajitura pufoasa cu prune







INGREDIENTE:
cantitatile  sant pt o tava mare de 28/40cm
8 oua
500 g zahar
500 g faina
2 prafuri de copt
250 smantana
400 unt
1 esenta de vanilie
prune
MOD DE PREPARARE:
Se separa albusurile de galbenusuri.
Albusurile se bat bine spuma cu 100 g zahar.
Galbenusurile se mixeaza bine cu 300 g zahar ,vanilia si untu 400g

Se adauga smantana peste untu mixat bine  si se mai mixeaza 2-3 minute.
Se adauga in crema de unt , faina si praful de copt cernute se amesteca bine toate.
Se amesteca apoi toate cu albusurile batute spuma.

Se tapeteaza o tava cu hartie de copt,se pune compotiai in tava,se niveleaza

 deasupra se aseaza bucatele de prune.


Prunele se curata de samburi si se taie in 2-4-6-8 depinde cat de mari sant.


Si ca sa fac o paranteaza ,sa vedeti cat de mari sant unele prune aici in Spania ...............206 g una.


Peste bucatile de prune se presa 100 g zahar.
Se da tava la cuptor pentru 45 minute la 160 grade.



La final cand prajiturica sa racit ,se pudreaza cu zahar pudra

Pofta buna.
O feliuta pt voi



3 comentarii:

  1. Moaaaa...ce prune imense...:))

    Faina prajitura ai facut. Cu adevarat pufoasa!

    RăspundețiȘtergere
  2. a iesit o prajitura de nota 10.pupicei
    PS:astea's prunaozaurus nu prune :)))

    RăspundețiȘtergere

Lista mea de bloguri