sâmbătă, 6 august 2011

Tort "ole de ciocolata"

     Un tort cadou,deci fara sectiune.Dar pentru o persoana foarte ciocolatoasa...........este inebunita dupa ciocolata .
INGREDIENTE:
Blat:
6 oua
9 linguri zahar
9 linguri faina
1 praf de copt
2 linguri cacao
Crema:
3 plicuri Crema Ole de ciocolata
500 ml frisca lichida
300 ml lapte rece
Glazura:
2 ciocolate cu lapte
100 ml frisca lichida
Sirop:
200 ml apa
3 linguri zahar
1 esenta rom
Decor:
frisca
bombonele arginti
bilute (salam de biscuiti)
MOD DE PREPARARE:
Blat:
Se balt albusurile spuma tare,se pune zaharul si se mai bate .Se adauga galbenusurile si se amesteca usor.Faina ,cacao si praful de copt se cern dupa care se adauga peste albusuri.Se amesteca usor cu o spatula.Se tapeteaza o tava cu folie (tava cu diametru de 26 cm),se pune compozitia in tava si se pune tava la cuptor pentru 30 minute la 160 grade.



Se scote blatu se lasa la racit ,dupa care se taie in doua.
Crema:
Se mixeaza bine frisca cu crema ole de ciocolata si laptele,timp de 3 minute si totul e gata.


Sirop:
Se fierbe apa cu zaharul  se lasa la racit ,dupa ce sa racit se pune esenta de rom.
Glazura ciocolata:
Se rup bucatile de ciocolata se pun intr-o cratita impreuna cu frisca si se topesc la foc foarte mic.Se lasa la racit 30 minute ,amestecand din cand in cand .

ANSAMBLARE TORT:
Se insiropeaza bine blatu de tort cu sirop,

se pune crema de ciocolata(se lasa 1/4 din crema )se pune cel de al doilea blat ,se insiropeaza si acesta dupa care se pune crema de ciocolata ramasa.


Se lasa la rece 30 minute.
Dupa ce sa racit putin se pune glazura de ciocolata sepune din centru tortului si se lasa sa curga,fara a finisa cu cutitul.
 Pozele sant si cu blitz si fara


Se decoreaza cu frisca ,bombonele,.......

Pofta buna.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Lista mea de bloguri