joi, 8 septembrie 2011

Branzoaice



INGREDIENTE:
1 kg faina
2 plicuri drojdie uscata
2 oua
450 ml lapte
125 g unt(o jumatate de pachet)
1 lingurita sare
3 linguri zahar
4 vanilii
coaja rasa de lamaie
Umplutura:
700 g urda sau branza
3 oua
300 g zahar
1 esenta vanilie
un varf de sare
Pt uns branzoaicele:
2 galbenus cu 5 linguri lapte
Decor:
zahar pudra
MOD DE PREPARARE:
Se incalzeste putin laptele,se dizolva drojdia in lapte si se amesteca cu zaharul.
Se pun in masina de paine:faina,ouale,sare,untu topit,vaniliile,coaja de lamaie si la final laptele cu drojdia si zaharul.
Se lasa la programul de frantat-dopit(la fel de bine se poate si fara masina de paine,se franta cu mana,,,,,,,putin mai greu ,dar merita).
Se lasa la dopit iar intre timp pregatim umplutura
Umplutura:
Se framnat bine urda sau branza cu zaharul,ouale ,vanilia  si un praf de sare,daca aveti si va place se poate pune marar tocat,eu nu am avut

Cand avem alutul dospit ,se scoate pe masa de lucru.

Se intinde foaie ,se taie patratzele ,se pune 1 lingura de umplutura cu branza


,dupa care se unesc cele 4 capete ,iar marginile se stang bine.

Se pun in tava ,se lasa sa cresac 15 minute,

se ung cu ou , se da tava la cuptor pentru 20-25 minute la 160 grade.

PS:moi,pufoase,aromate.......................nu te mai saturi............perfecte cu un nesquik ,lapte,cafea,......



Pofta buna.

5 comentarii:

  1. wow.. ce pofta mi-ai facut! arata super!

    RăspundeţiȘtergere
  2. Ti-as face o vizita, asa pofta mi-ai facut.

    RăspundeţiȘtergere
  3. foarte bune.as infuleca vreo doua,bine trei :))pupic

    RăspundeţiȘtergere
  4. Muy linda elaboración ,parecen diamantes me encantaron son muy bellos,intentaré hacerlos,abrazos grandes.

    RăspundeţiȘtergere

Lista mea de bloguri