duminică, 4 septembrie 2011

Chec" Zebra"



INGREDIENTE:
Tava mare de 28/40 cm
2 pachete de unt-500 g
500 g zahar
9 oua
55o faina
2 prafuri de copt
5 linguri  cacao
400 smantana
Glazura:
250 g ciocolata neagra
100 ml frisca lichida
bombonele -decor
MOD DE PREPARARE:
Se mixeaza bine untu cu zaharul.

Se separa albusurile de galbenusuri.
Albusurile se bat bine spuma,

iar galbenusurile se adauga in untu cu zahar si se mixeaza bine.
Se adauga faina si praful de copt,in compozitia de unt,se mixeaza ,iar treptat se adauga si  300 ml smatana .
Se amesteca compozitia de unt cu albusurile batute.

Se imparte compozitia in doua parti,intr-una se pune cacao iar in cea de a doua se pune diferenta de 100 de smantana.

Se pregateste tava(rotunda,patrata,,,,,,)se pune cu lingura,pe rand cate putin din compozitia alba,apoi din cea maro(vezi foto)


Se da tava la cuptor pentru 60 minute la 170 grade.

Glazura:
Ciocolata se rupe bucatele,se topeste pe soba cu frisca  lichida.
Cand chechul e gata se lasa la racit dupa care se pune glazura si bombonele,sau doar zahar pudra.


Pofta buna.

3 comentarii:

Lista mea de bloguri