joi, 8 septembrie 2011

Quiche cu rosii si branza

 



    Reteta este preluata de aici,http://www.e-retete.ro/retete/quiche-cu-rosii-si-branza-de-capra  ce-i drept mi-am cu mici modificari  ,dar super ,super buna.
INGREDIENTE:
aluat:
180 g faina
130 g unt
5 linguri apa
Umplutura:
2 tomate(rosi) mare
250 g branza(amesteca vaca cu capra)
150 g crema de branza
200 smatana
3 oua
sare
piper
100 g cascaval ras sau parmezan.
MOD DE PREPARARE:
Se amesteca faina cu untu  si putina sare.
Se adauga apa rece si se framanta bine de tot.
Se trece aluatu sub un jet de apa rece,dupa care se pun in folie de plastic si se da la rece pentru 30 minute.

Intre timp se pregateste umplutura:
Se taie rosia feliute si se prajeste pe ablele parti intr-o tigaie sau gratar,dupa care se pun pe o farfurie si se lasa la racit,se curata de coaja(se i-a foarte usor jos).

Se scoate aluatu din frigider si se intinde(se lucreaza mai greu putin,e un aluat mai nisipos)intr-o tava ,inclusiv pe pereti vasului.
Se aseaza feliutele de rosii prajite una langa alta peste aluat.

Se sfarama branza peste feliile de rosii, se pune din crema de branza cu lingurita gramajoare mici .


Ouale se bat bine cu un praf de sare si smantana dupa care se pune peste branza .
Deasupra se presara cascavl ras,parmezan............

Se da tava la cuptor pentru 40-45 minute.In ultimele 10 minute dati focu pe gril(daca aveti) se va rumeni frumos deasupra.

Se lasa la racit dupa care se portioneaza si se serveste,este minunata atat rece cat si calda.



 Sectiune taiata calda
Sectiune taita rece




Pofta buna.

2 comentarii:

Lista mea de bloguri