duminică, 25 septembrie 2011

Tort cu frisca si afine





INGREDIENTE:
BLAT:
4 oua
6 linguri zahar
6 linguri faina
1/2 praf de opt
2 linguri cacao
CREMA:
2 plicuri crema ole de vanilie
1 borcan  compot de afine rosi(sant minunate,au un gust fantastic de bun)
8oo ml frisca lichida
3 intaritoare de frisca
DECOR:
7oo ml frisca lichida
3 intaritoare de frisca
5 linguri zahar
bombonele arginti
afine din compot scurse
MOD DE PREPARARE:
Blat:
Se bat bine albusurile spuma,se adauga zaharul ,se mai bate 3 minute.
Se adauga galbenusurile si se amesteca usor cu o spatula,se adauga faina cernuta,cacao si prafu de copt.
Se tapeteaza o tava  (eu am folosit tava patrata) cu hartie ,se toarna compozitia in tava si se coace 30 minute la 170 grade.
Se lasa la racit,dupa care se taie blatul in doua.
Crema:
Se amesteca praful de crema ole de vanilie cu frisca si se mixeaza bine pana se intareste dupa care se adauga 50 ml suc de la compotu de afine si afinele triturate marunt de tot  sau se pot lasa bucatele mai mari..........
ANSAMBLARE:
Se i-a unul dintre  blaturile  de tort(partea de jos) se aseaza pe un platou,se insiropeaza bine cu siropu de la compot,se pune crema iar peste crema se pune cel de al doilea blat care si acesta se insiropeaza bine de tot.


Se bate frisca pentru ornat cu zaharul si intaritoarele si se imbraca tortu.
Se orneaza dupa bunul polac al fiecaruia,cu bombonele,afine..............


Pofta buna
Si o feliutza virtuala si pentru voi toti


4 comentarii:

  1. Criss daca te grabesti mai prinzi un coltz mic,pupici

    RăspundețiȘtergere
  2. Minunat tort ai facut Nadina! Ca toate ale tale, de altfel! Pup

    RăspundețiȘtergere
  3. arata super.cred ca a fost delicios.pup

    RăspundețiȘtergere

Lista mea de bloguri