vineri, 2 decembrie 2011

Baghete cu rozmarin si usturoi



INGREDIENTE:
pentru 6 baghete:
1 kg faina
50 g drojdie proaspata
2 lingurite de sare
1 lingura de zahar
450 ml apa
80 ml ulei masline
3 lingurite  rase rozmarin
2 capatani usturoi
MOD DE PREPARARE:
Se dizolva drojdia in putina apa calduta.
Se pune faina ,apa ,sarea,uleiul ,drojdia  se pun toat in masina de paine.Se lasa la programul de framantat -dospit.In momentul cand "piscuie"masina de paine(dupa aproximativ 20 minute de la framantare,masina piscuie semn ca se mai pot  adauga ............masline,ceapa............in cazul nostru rozmarinul si usturoiul pisat.)



Se lasa in continuare la framnat si dospit.
Cand aluatu a dospit destul,se scoate din masina de paine.


Se imparte in 6 parti egale.
Se intinde fiecare parte cu sucitorul ,sub forma dreptunghiulara,se ruleaza si se da forma de bagheta.




Se cresteaza din loc in loc.
Se lasa pe tava la dospit timp de 20 minute.
Se da tava la cuptor pentru 25 minute la 180 grade.
Cand le scoatem din cuptor ,se ung cu ulei.



Pofta buna


PS:   nu va spun ce mirosssss...............e in toata casa,inclusiv si a doua zi

2 comentarii:

  1. Simt mirosul de la mine, o minunatie, pupici :*

    RăspundețiȘtergere
  2. tare bune sunt baghetele cu usturoi, trebuie sa le incerc si eu si cu rozmarin. arata tare bine

    RăspundețiȘtergere

Lista mea de bloguri