joi, 29 decembrie 2011

Bilute de branza(mozzarella de casa)


    Reteta este preluata de aici  http://www.bucataras.ro/retete/labaneh-de-jerash-in-ulei-de-maslinelabaneh-makbouseh-bil-zayit-27726.html  multumesc mult Mihaela

INGREDIENTE:
2 litri de lapte pasteurizat(daca e lapte prospat cu siguranta e si mai bun)
1 lingurita de sare
4-5 linguri iaurt acru
1 lingura suc lamaie
panza de tifon
MOD DE PREPARARE:
Se pune laptele cu sare pe foc cu sucu de lamaie , se lasa pana ajunge la puntu de fierbere,dupa care se i-a jos de pe foc.Se lasa la racit ......nu chiar de tot........potrivit.


Iaurtul se amesteca cu 4-5 linguri din laptele caldut si se puneste peste tot laptele,se amesteca bine pentru a se omogeniza.
Se pune tot iaurtu cu laptele omogenizat in panza de tifon,se leaga la capat si se agata de roginet sau de usa de la dulapior......lasandu-l sa se scurga bine timp de 12 ore bune.




Dupa ce sau scurs bine se scoate din panza de tifon si se pastreaza in cutie de palstic inchisa la rece


Este minunat pentru aperitive,se formeaza bilute in mana si se pregatesc diferite aperitive.
Pofta buna


6 comentarii:

  1. Ce buna trebuie sa fie si ce bine arata in combinatii.
    Pt ca nu mai este mult, pana sarbatorim anul nou, vreau sa urez tie si familiei tale Un An Nou fericit!

    RăspundețiȘtergere
  2. Ce mi-a placut si mie sa vad tot procesul si diversele combinatii. Un An Nou Fericit va doresc!

    RăspundețiȘtergere
  3. harnica ca intotdeauna, inventiva si priceputa!
    Te imbratisez cu drag si-ti urez un an nou bun, cu liniste si bucurii!

    RăspundețiȘtergere
  4. draga mea ,iti doresc din inima ca anul 2012 sa fie pentru tine un an plin de realizari!fie ca in noul an sa ai parte doar de momente fericite alaturi de cei pe care ii iubesti.la multi ani!

    RăspundețiȘtergere
  5. Iti urez un An Nou plin de fericire si liniste sufleteasca! La Multi Ani!

    RăspundețiȘtergere

Lista mea de bloguri