miercuri, 28 decembrie 2011

Ciuperci picante cu maioneza




INGREDIENTE:
750 g ciuperci champinion
2 cepe potivite
30 ml ulei
1 pahar de vin alb(200 ml)
putina baoia dulce
5-6 dinti de usturoi
sare
piper
200 g maioneza
MOD DE PREPARARE:

Ciupercile se taie cubulte mici.
Ceapa se taie foarte fin si se caleste in ulei.
Se adauga ciupercile taiate cubulete,se condimeteaza cu sare piper si putin boia.

Se lasa sa se calesca 10 minute dupa care se pune vinul alb si putina apa ,se lasa sa firba la foc mic pana ce scade lichidul.

Se scot din craticioara ,se pun intr-o strecuratoare si se lasa sa se scurga tot lichidul(daca mai este)
Cand sau racit si scur foarte bine ,se amesteca cu usturoiul pisat si maioneza.


Un aperitiv minunat.


Se pot servi pe tarte de paine uscata,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,se pot umple rosii,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,dupa imaginatia si gustul vostru
Pofta buna

Un comentariu:

  1. O idee minunata,multumesc ca mi-ai adus-o aminte,caci mai aveam niste ciuperci sotate de la Craciun si nu stiam ce sa fac cu ele...n-aveam nici o preferinta,acum am decis!
    Pupici ,la multi ani si sarbatori fericite in continuare!!

    RăspundețiȘtergere

Lista mea de bloguri