marți, 13 decembrie 2011

Rulada Krem a la Krem


                O rulada,fina,delicata si foarte rapid de preparat.
INGREDIENTE:
blat:
6 oua
6 linguri zahar
2 linguri ulei
1 plic Ole de ciocolata
Crema:
500 ml frisca lichida
300 ml lapte rece
2 plicuri Ole vanilie
Glazura:
7-8 linguri zahar pudra
3 linguri cacao
2 linguri ulei
3 linguri apa fiarta
Decor:
bombonele
MOD DE PREPARARE:
Blat:
Se separa albusurile de galbenusuri.
Albusurile se bat bine de tot ,se adauga zaharul si se mai bate .

Galbenusurile se amesteca cu uleiul si se pun peste albusurile batute.
Se adauga si prafu Ole de ciocolata.


Se pregateste tava,se pune folie de hartie ,se toarna compozitia pt blat in  tava(tava fiind de 45/37)se coace 30-35 minute.


Se scoate tava din cuptor,se i-a fos folia de hartie .

Se poate rula intr-un prosop de bucatarie umed,dar nu e neaparata nevoie...............se lucreaza foarte bine cu blatul,deci nu e neaparat nevoie de rulat.

Crema:
Se pune prafu de crema Ole de vanilie si se amesteca cu frisca si laptele rece,se mixeaza 3-4 minute...........totul e gata.


ANSAMBLARE:
Se pune crema peste blat,se intinde uniform crema pe blat.


Se taie blatul in doua(nu e obligatoriu,dar va iesi foarte gros)se ruleaza cat de cat strans si se da la rece.


Glazura:
Se amesteca cacao cu zaharul pudra ,se pune apa fierbinte si uleiul.Se amesteca energic 2-3 minute.
Se pune glazura peste rulade,se decoreaza cu bombonele.......................

Pofta buna.





4 comentarii:

Lista mea de bloguri