joi, 1 decembrie 2011

Sarmale cu pasat si soia-post


                 Cele mai minunate sarmalute,acesta a fost verdictu celor 3 barbateii ai mei.Sa va spun ,sa nu va spun?In doua zile sau mancat toate....................... sa va spun ca sa facut comanda pentru o noua portie?
Le-am promis ca saptamana viitoare am sa le fac din nou.Pana atunci va doresc spor la munca,merita incercate.

INGREDIENTE:
100 g soia granule
200 g pasat
200 g orez
3 cepe
1-2 morcovi
1 /2 ardei rosu gras
2 borcane pasta de tomate
ulei 50 ml
delikat
sare
piper
cimbru macinat si crengute de cimbru
marar macinat si crengute
2 capatani de varza proaspata
sare de lamaie 2 pliculete
MOD DE PREPARARE:
Se pune la fiert intr-o oala mai mare,apa cu sare si sarea de lamaie(sau otet).Se pune varza in apa cand incepe sa fierba,dar se scobeste mijlocul,pentru a se lua mai usor frunzele jos.

Se lasa sa se raceasca frunzele apoi se taie in doau daca sant prea mari.
Soia ,se pune la fiert in apa cu delikat timp de 15 minute,dupa care se lasa sa stea in apa 2-3 ore pana se absoareba toata apa sau se lasa la scurs intr-o strecuratoare.

Ceapa se toaca marunt ,se caleste in ulei,se pune si ardeiul taiat cubulete foarte mici

Morcovul se da prin razuitoere si se pune si el la calit peste ceapa si ardei

Pasatul (sau crupe daca nu ma insel se mai zice in partea Moldovei?)se spala foarte foarte bine,posibil si in 10 ape.

Orezul se spala si el foarte bine.
Se pune soia peste ceapa si morcovul calit,se adauga pasatul si orezul.Se amesteca bine toate si se lasa la calit toate impreuna 10 minute

dupa care se pune 1 borcan pasta de tomate,se condimeteaza cu sare,piper,cimbru macinat,marar.

Se i-a cate o frunza ,se pune cate 1 lingura din compozitia cu soia si pasat si se impacheteaza sarmalutele.


Eu va spun varianta mea ,dau lateralele spre interior peste compozitie ,dupa care le rulez.
Se pregteste o oala ,un vas mai mare.
Se pune putin ulei,se taie varza marunt de tot,se aseaza crengute de cimbru si marar ,dupa care se aseaza sarmalutele una langa ceealalta.


Pe fiecare start de sarmalute se pune cate 3-4 linguri pasta de tomate(asta daca va place)

La final se aseaza varza taiata marunt sau frunze ,se complecteaza cu apa pana la nivelul sarmalutelor ,se mai complecteaza cu pasta de tomate si se da la foc mic 3-4 ore.


Sant extraordinar de bune si de gustoase.



PS:Mie din cantitatile de mai sus,mi-au iesit 52 sarmalute nici foarte mici ,nici foarte mari,potrivite.
Pofta buna.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Lista mea de bloguri