miercuri, 28 decembrie 2011

Snikars

    O prajiturica MINUNATA,v-o recomand cu toata caldura.

INGREDIENTE:
Blat:
9 albusuri
250 g nuca macinata
300 g zahar
370 g faina
2 prafuri de copt
Crema:
9 galbenusuri
20 linguri zahar
300 g nuca
150 g alune
1 1/2 pachete de unt(375g)
MOD DE PREPARARE:
Blat:
Se bat bine albusurile ,se adauga zaharul si se mai bate ..........devine gen zapada.

Se adauga nuca macinata si se amesteca cu telul,se adauga faina si prafu de copt cernute.

Se coace in tava tapetata cu hartie timp de 30 minute.

Crema:
Se amesteca  9 galbenusuri cu 12 linguri de zahar pana devin albicioase.

Nuca si alunele de prajesc in tava,dupa care se drobesc (nu se macina)


Cele 8 linguri de zahar se caramelizeaza intr-o cratita,dupa care se pune untu si se lasa sa se topesca cu zaharul caramelizat.

Peste caramelu cu untu se pune nuca si alunele drobite si se amesteca bine
Se adauga galbenusurile cu zaharul se mai amesteca pe soba cel mult 5 minute,pana incepe sa le ingroase.


Grija mare este o crema foarte sensibila ,daca se lasa foarte mult pe foc se alege untu .........deci crema se taie si va curge...........ATENTZIE MARE.
ANSAMBLARE:


Blatul se taie in doua ,se pune jumatate din crema,se intinde uniform dupa care se pune cel de al doilea blat peste care se pune ceealalta jumatate de crema.Se niveleaza si se da la rece nu neaparat la frigider,,,,,,,,,,,,,,,afara pe terasa e foarte bine.
Si o sectiune pentru voi

Pofta buna

2 comentarii:

Lista mea de bloguri