joi, 8 decembrie 2011

Tort "FLUTURE"(prajitura desteapta cu cocos si lapte condensat)

                        LA MULTI ANI!puiutului nostru Dragos,care pe data de 05 decembrie 2011 ,a implinit 8 anisori.Nu era prevazut acest tort...................dar asa sa nimeit a fi.In final sa ales cu 3 torturi,am sa le postez pe toate 3.

INGREDIENTE:
12 oua
1,5  litri  lapte
6 vanilii
200 g faina
100 g nuca de cocos
350 g unt
500 lapte condensat
200 zahar
un praf de sare
DECOR:
500 ml frisca lichida
2 intaritoare de frisca
4 linguri zahar
stelute de ciocolata
bombonele arginti
MOD DE PREPARARE:
Se separa albusurile de galbenusuri.
Albusurile se bat spuma cu un praf de sare.
Galbenusurile cu zaharul,vaniliile si untu se mixeaza bine.

Se adauga laptele condensat treptat in galbenurusi.


Se adauga faina si nuca de cocos si se mixeaza ,treptat se adauga si laptele.


Compozita cu galbenusuri se amesteca cu albusurile batute spuma.

Se tapeteaza (in cazul meu) doua cratitze cu marimi diferite,sau forma rotunda de tort.


Se tapeteaza formele cu hartie ,se toarna compozitia in forme si se dau tavile la cuptor pentru 60 minute la 180 grade.
Cand sant coapte,se scot din cuptor si se lasa la racit.


Abia dupa ce sau racit bine se scot din forma.
Eu am incercat sa-i dau forma de "FLUTURE"nu prea pare el a fluture...............dar a fost foarte bun.



Se imbraca cu fisca .
Decor .........cu bombonele,floricele....................fiecare dupa inspiratie.




Pofta buna.

4 comentarii:

  1. La multi ani Dragos!!! Sa cresti mare si sanatos!
    Foarte frumos tortul draga Nadina. Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  2. La multi ani Dragos!!!
    Minunat tortul!!!

    RăspundețiȘtergere
  3. Simona multumesc din tot sufletu,pupici

    RăspundețiȘtergere

Lista mea de bloguri