vineri, 20 ianuarie 2012

Branzoaice

  Ideia a pornit de aici:http://www.bucatareselevesele.ro/2010/05/branzoaice-trandafir.html dar ale mele numai trandafiri nu au iesit.Asa ca in ultima faza,am renuntat la trandafiri ,si am facut branzoicele clasice.Super bune la gust nimic de zis..................doar ca aspectu trandafirilor ma dezamagit(doar de data acesta ,ca data viitoare..............am sa fiu mai nervoasa pe ele )Deci sa trecem la branzoaice.

INGREDIENTE:
5 oua
1,5 kg faina
3 pliculete de drojdie uscata
coaja rasa de la 2 lamai
1 lingurita de sare
5oo ml lapte
250 g zahar
125 g unt topit
Umplutura:
8oo g urda (sau branza de vaci)
4 oua
5 vanilii+
coaja rasa de la 1 lamaie
300 g zahar
MOD DE PREPARARE:
Se pun in masina de paine.faina,laptele caldutz,sarea,untu topit,coaja de lamaie,sarea,drojdia si ouale.
Initial se face maia ,dar eu sincer le pun toate in masina de paine ....................si daca drojdia e buna............cresteeeeeeeeeee.Lasam aluatu la programul de framantat-dospit.

Cand alauatu e dospit ,se scoate din masina de paine,se intinde o foaie,se taie in patrate de aproximativ15 /15 cm,asta in cazul in care nu va iasa trandafiri.Posibil sa nu fi avut eu destula rabdare de data acesta cu ele.Oricum conteaza gustul in final.........hihihihi.



Crema:
Se amesteca bine urda cu zaharul,coaja de lamaie,vaniliile,putina sare,si ouale.
Se pune cate 1 lingura (mai plina ,asa cu burtica sa fie lingura)din compozitia de urda.

Se strang toate 4 colturile la mijloc.Din pacate se pare ca am uita sa mai fac poze la cele patrate.Dar cam asa trebuia sa arate trandafiri mei..............

Se pun in tava pregatita cu hartie de copt,se lasa la dospit 15-20 minute langa o sursa de caldura.

Se ung cu ou batut ,se pun la cuptor pentru 25 minute la 160 grade.
Rezultatul final va fi cam asa.........sa zicem sa au fost trandafirii
 iar barnzaoicele

Pofta buna.



3 comentarii:

  1. Trandafiri sau nu,important este ca sunt buuuuuuuuuuune.Te pup!

    RăspundețiȘtergere
  2. Bune branzoaice! ;)

    Pentru trandafiri trebuia sa strangi aluatul mai bine in jurul umpluturii.

    RăspundețiȘtergere

Lista mea de bloguri