vineri, 6 ianuarie 2012

Somon umplut






                  Reteta de somon umplut a fost pregatita pentru masa de revelion 2011-2012.
                  Sincer daca nu as fi probat inainte cum e la gust .............aveam o retinere sa-l fac sa nu fac?Dar e minunat,merita incercat.Reteta o am de la pritenii nostri de familie Daniela cu Vasile.Acum 2 ani Vasile de revelion a vrut "somon umplu"........atunci am probat prima data...........MINUNAT.Si de atunci ............hmmmmmmm as papa mereu somon umplut.Ce-i drept imi place si la gratar pregatit e super bun.Deci sa trecem la reteta..................

Ingrediente:
1 somon (de vre-o 3,2 kg,,,,,,,,,,,,,,,,sau de cat o fi)
3 cepe mari
1 ardei rosu mare
4 fire usturoi verde
50 ml ulei
sare
piper
MOD DE PREPARARE:



Se face un adevarat ritual ,la curatatea pestelui.
Se curata pestele solzi.................se bate putin cu cioconaul de snitele(pt a se lua pielea jos mai usor),.
Se scoate carne de pe piele cu grija fara a se rupe pielea.

Carnea se curata de oase(sant putine )si se toaca prin masina de carne.


Pielea se spala bine ,atentie sa nu se rupa capu de piele.


Se taie ceapa bucatele mai mari si ardeiul rosu.
Se calesc in ulei ,timp de 7-8 minute.Se lasa la racit apoi se toaca prin masina de carne.




Carnea se toaca prin masina de carne,apoi se toaca ceapa cu ardeiul si usturoiul verde(sau uscat,de care aveti).

Se amesteca bine toate ,se condimeteaza cu sare si piper.

Se umple pestele(pielea).


Se coase cu ata , pestele pe burta .
Se aseaza in tava ,se da vata la cuptor pentru 1 ora.




Se scoate pestele din cuptor ,se lasa sa se raceasca putin altfel nu-l puteti portiona foarte bine,dupa care se serveste...................






Pofta buna.
Si o feliuta pentru voi ..........


4 comentarii:

  1. Mi-a placut mult prezentarea retetei.Dar mai mult mi-a placut rezultatul.....Felicitari.Pupici:x

    RăspundeţiȘtergere
  2. Multumesc mult Maria,pupici si un sfarsit de saptamana linistit si cald.

    RăspundeţiȘtergere
  3. Cat de bine arata si ce bun trebuie sa fie.

    RăspundeţiȘtergere
  4. Minunat arata si cred ca e ffffoarte bun! FELICITARI Simona ptr tot ceea ce faci! Pupici

    RăspundeţiȘtergere

Lista mea de bloguri