duminică, 29 ianuarie 2012

Tort cu frisca V.I.G.






                         La multi ani! pentru toti ce-i ce poarta  numele  Sfant de Ioan,Vasile si Grigore pe care i sarbatorim maine pe 30 ianuarie 2012.La multi ani! Tatalui si fratelui mei care sant si Ioan.
                         Un tort simplu de tot ,dar super fin si gustos.
              ps:de ce vig?De la initialele Vasile,Ioan si Grigore



Ingrediente:
Blat alb:
5 oua
160 zahar
130 faina
1 praf de copt
Blat maro:
3 oua
100 zahar
60 faina
20 cacao
1/2 praf de copt
Crema:
7OO frisca lichida
5 linguri zahar
2 intaritoate de frisca
Sirop:
5 linguri zahar
150 ml apa
1 fiola esenta rom
Decor:
300 frisca lichida
5 linguri zahar
2 intaritoare
bombonele
chips de ciocolata
bomboane raffaelo
bomboane  cacao(salam de biscutiti)
bombonele de ciocolata
Mod de preparare:
Blat alb:
Se bat bine albusuriel spuma.Se adauga zaharul si se mai bate.
Se pun si galbenusurile peste albusurile batute si se amesteca usor cu un tel,se adauga si faina cu prafu de copt cernute.Se amesteca usor toate .Se coace in tava rotunde ,cu diametru de 26 cm.
Blat maro:
Se bat  bine albusurile ,se adauga zaharul si se mai bate.
Se pune faina ,caauo si prafu de copt cernute.Se amesteca usor cu o paleta fara a se mai mixa.
Se coace in tava rotunda ,diametru 26 cm.
Crema:
Frisca se pun ein bolu de la robot,se adauga zaharul si intaritoarele de friscase mixeaza la vizeza mare ......devine gen zapada .
Sirop:
Se caramelizeaza zarahul,se adfauga apa ,ir cand sa racit se pune esenta de rom.
Ansamblare tort:
Se taia blatu alb in doua.
Blatu maro ramane netaiat(sau ma rog cu doriti )
Se aseaza blatu alb pe un platou.
Se insiropeaza cu sirop,se pune jumatate din frica batuta ,se niveleaza .
Se pune blatu maro peste frisca,


se insiropeaza,se pune ceaalata jumatate de frica batuta si in final cel de al doilea balt alb.

Se insiropeaza dupa care se imbrca tortu in frica .
Pentru decor:
Se bate bine frica cu zaharul si intaritoarele dupa care se imbraca tortu.
Se decoreaza cu bombonele,cipsuri,bilute de raffaello ................tot ce doriti



PS:Bilutele din salamul de biscutiti si raffaello le aveam in congelator,dar am si reteta postata.
Pofta buna
O feliuta pentru voi toti.


8 comentarii:

  1. Foarte frumos! La multi ani sarbatoritilor!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc Corina,pup si eu printesa ta mica si dulce

      Ștergere
  2. Foarte frumos si bun !La multi ani sarbatoritilor !pupici la "zmeii" tai frumosi.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc mult Lia scumpa,esti o dulce ,pup dulce

      Ștergere
  3. Delicios!!! Un premiu te asteapta la mine pe blog!!! Pupici!!!

    RăspundețiȘtergere
  4. La multi ani sarbatoritilor!Ai avut dreptate,este un tort simplu de tot ,dar super fin si gustos!O seara minunata:X

    RăspundețiȘtergere

Lista mea de bloguri