duminică, 15 ianuarie 2012

Tort TIRAMISU pentru MAMA

 




MAMA-cel dintai cuvant,cel mai dulce zambet,cel mai sincer suflet,cel din urma vis,cea mai dulce voce,cea mai grea durere,cea mai mandra floare.
 Un tort dedicat din tot sufletu mamei mele Maria(sau buni cum zic copii) din Tg-Mures,care maine pe data de 16.o1.2012 isi serbeaza ziuz de nastere.Te iubim mult de tot,isi dorim sa ai parte de multa sanatate.Ne-ar fi placut tare mult sa il fi savurat toti impreuna,acest minunat tort,insa ne despart mai mult de 3000 km.Te iubim mult de tot buni.E cea mai minunata mama ,scoaca si bunica.
   "Sa ploua incet deasupra ta maicuta,
   Cu picaturi de fericire si speranta
   Sa fie visul tau un  zbor  de implinire....
   Povara vietii sa-ti fie car cu sanatate.....
   Sa-ti fie sufletul scaldat in stopi de bunatate.........
   Sa ai oricand in drumul tau un soare zambitor,
   Sa ai alaturi chipuri dragi si-un inger pazitor
   LA MULTI ANI! MAMA"
 
 

INGREDIENTE:
Blat:
4 oua
6 linguri faina
6 linguri zahar
2 linguri apa
Crema:
1 cutie mascarpone 250g
4 oua
500 frisca lichida
1 lic ole vanilie
30 g gelatina
1 esenta rom
6 linguri zahar pudra
1 canita cafea expreso
Decor:
500 frisca lichida
2 intaritoare de frisca
3 linguri zahar
bombonele
MOD DE PREPARARE:
Blat:
Se separa albusurile de galbenusuri si se bat bine.
Se adauag zaharul si se mai bat ,pana devine gen zapada.
Se adauga galbenusurile amestecate cu apa si se amesteca usor.
Se toarna compozitia intr-o tava rotunda de tort si se coace 30 minute la 160 grade.
Se lasa la racit dupa care se taie blatu in doua.
Crema:
Se separa albusuriel de galbenusuri.
Albusurile se bat spuma.


Frisca se bate bine ,dupa care se amesteca cu albusuriel batute , mascarponele si crema ole de vanilie

Galbenusurile se mixeaza bine cu zaharul pudra pana is schimba culoarea.

Gelatina se dizolva in putina apa calduta (cu clocotita)dupa acre se ameteca cu galbenusurile.
Se ameteca compozitia de galbenusuri cu albusuriel si frisca cu albusurile si mascarponele,se adauga esenta de rom si se mixeaza toate.
Va rezulta o crema finaaaaaaaaaa si super buna.


Se pregateste o cana de cafea expreso.

ANSAMBLATE TORT:
Se i-a unu dintre blaturi(din cele doua care au rezultat dupa taiat)se insiropeaza bine cu cafea(eu am dizolvat cafeaua cu putin lapte)

se pune crema ,se intinde uniform.


Cel de al doilea blat se taie in triunghiuri.

Se bate bine frica cu intaritorul de frisca si zaharl si se orneaza peste crema,dupa care se aseaza triunghiurile din balt ,aproximativ la 45grade.Se insiropeaza triunghiurile cu cafea si se decoreaza cu frisca si bombonele si cipsuri de ciocolata.
Se da la rece pana a doua zi.



Un tort minunat,un tort foarte fin,un tort.......................super bun ce mai.
Si o feliuta si pentru voit toti ,atat a mai ramas.............

Pofta buna.

3 comentarii:

  1. Un tort special pentru o mama speciala , careia ii doresc din inima si eu La Multi Ani!
    Mihaela

    RăspundețiȘtergere
  2. La multi ani mamei tale! Un tort minunat, pup!

    RăspundețiȘtergere
  3. Foarte fain tort si-mi place de mor! La multi ani mamei tale!

    RăspundețiȘtergere

Lista mea de bloguri