miercuri, 15 februarie 2012

Tort inima de ciocolata




Blat.
6 oua
6 linguri faina
3 linguri cacao
4 linguri ulei
1 praf de copt
6 linguri zahar
Crema:
300g ciocolata cu lapte
100 ml frisca lichida+250
1 iantritor de frisca
2 linguri zahar
Decor:
15og ciocolata
50  ml frisca lichida
500 frisca
2 intaritoare de frisca
4 linguri zahar
bombonele..................
Sirop:
100 zahar
1 esenta rom
150 ml apa
MOD DE PREPARARE:
Blat:
Se separa albusurile de galbenusuri.
Albusurile se bat bine de tot spuma,se adauga zaharul se mai bate putin.
Galbenusurile se amesteca cu uleiul .
Se amesteca usor cu o spatula galbenusurile cu albusurile batute spuma.
Se adauga faina,cacaua si prafu de copt cernute.
Se amesteca usor.
Se pregateste o tava (in forma de inima)se pune compozitia si se coace 30-35 minute la 170 grade.

Se lasa la racit,se taie in doua.

Crema:
Se rup bucatele ciocolata si se topeste cu frisca lichida.

Se lasa la racit.
Frisca 250 ml se bate bine cu 2 linguri de zahar  si intaritorul.
Sirop:
Se caramelizeaza zaharul,se stinge cu apa,se lasa la racit.Se pune esenta de rom
ANSAMBLARE TORT:
Blatul de tort racit si taiat.
Se aseaza blatul de tort pe un platou,se insiropeaza bine cu sirop
Se pune putina frisca batuta pe blatul insiropat.

Se face om mica bordura din frisca pe marginea blatului.
In mijloc se pune ciocolata topita si racita.

Se complecteaza cu frisca ramasa peste ciocolata.

Se pune al doilea balt de tort,se insiropeaza bine de tot.

Se decoreaza cu ciocolata topita si se imbraca cu frisca.



Pentru decor am folosit  bombonele arginti.
Pofta buna.
Ps:sectiune nu am ,a fost un  tort cadou.

4 comentarii:

  1. Si acest tort e super frumos si la fel de gustos!

    RăspundețiȘtergere
  2. Deci, asa cum ziceam ne torturezi la greu! Deosebite sunt torturile, te pup!

    RăspundețiȘtergere
  3. Felicitari! Cum zice Corina, ne torturezi frumos!

    RăspundețiȘtergere

Lista mea de bloguri