joi, 8 martie 2012

Cheesecake cu capsuni si lapte condensat

   



INGREDINETE:
Blat:
2 oua
100 unt
100 zahar
350 faina
2 linguri ulei
1 praf de copt
Crema:
1 kg branza de vaci
300 iaurt
500 g capsuni proaspete
250 zahar
7 oua
350 ml lapte condensat
1 esenta vanilie
coaja de lamaie
Decor:
1 kg frisca
4 intaritoare de frisca
6 linguri zahar
200 g capsuni
bombonele
MOD DE PREPARARE:
Blat:
Se amesteca toate ingredientele,va rezulta o compozitie destul de greu de intins cu sucitorul ,insa se poate rupe bucatele se aplatizeaza cu mana sau cu lingura , se aseaza in tava,se da forma de foaie(vezi foto)

Crema:

Se mixeaza branza de vaci cu zaharul si coaja de lamaie.
Se adauga iaurtu , laptele condensat si esenta de vanilie,iar in final se adauga ouale ,se mixeaza bine toate,va rezulta o compozitie foarte lichida.

Capsunile se taie cubulete mici ,se adauga la final in compozitia de crema  amestecand usor fara a se zdrobi foarte tare .


Se toarna compozitia peste blatul necopt in tava(tava fiind de 28/40 cm),se da tava la cuptor pentru 70-80 minute la 160 grade.

Cand e copt se scoate tava din cuptor si se lasa la racit,nu se scoate din tava calda............se rupe.

Decor.
Se bate bine frisca cu intaritoarele de frisca si zaharul.

Se decoreaza cu feliute de capsuni si bombonele



Promit sa revin cu sectiune.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Lista mea de bloguri