duminică, 11 martie 2012

Ciorba de oua cu usturoi



    E una din ciorbele mele preferate...................super buna,merita incercata.

INGREDINETE:
12 oua
 1 ardei rosu
patrunjel verde
sare
3-4 morcovi
1 bucata telina
1 radacina patrunjel
4 cuburi Knorr de pui
500 ml smantana
1 capatan usturoi
300 ml bors de casa(sau suc de lamaie daca nu aveti)
MOD DE PREPARARE:
Se bat bine ouale cu un praf de sare.Se lasa 3 galbenusuri separat pentru a se amesteca la final cu smantana.
Ardeiul se taie cubulete mici ,se pune peste ouale batute.
Se adauga patrunjel verde tocat.




Se imparte compozitia in doua parti,se coc 2 omlete  pe ambele parti.


Se taie omleta in cubulete.

Morcovi,telina si patrunjelul radacina,se curata si se taie bastonase,se pun la fiert in 3 litri de apa cu sare si cuburile knorr(stiuuuuuuuuuu contin multe e-uri................,puteti sa le evitati daca nu va plac)se lasa sa fiarba toate impreuna timp de 15 minute timp in care pregatiti omleta.

Se adauga omleta taiat cubulete peste zarzavaturi,se lasa sa firba toate impreuna timp de 20 minute.

Usturoiul se curat ,se zdrobeste bine si se adauga peste ciorba .
Se pune borsul ,se lasa sa mai dea 2-3 clocote ,se stinge focul.
Se lasa ciorba sa se racesca putin ,dupa care se adauga smantana amesteca cu cele 3 galbenusuri si patrunjle verde tocat.



Pofta buna.




3 comentarii:

  1. Am mai auzit de ciorba asta, dar nu am ajuns sa o fac!... Arata tare bine asa!

    RăspundețiȘtergere
  2. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  3. Super bunatate!!mama mea a locuit multi ani in Cristian -Brasov acolo a invatat sa faca ciorbica asta doar ca ea punea si salata verde ...nebunie de primavara..pup Nadina!!!!!

    RăspundețiȘtergere

Lista mea de bloguri