vineri, 30 martie 2012

Drob de post cu sparanghel alb






INGREDIENTE:
1 bucata telina
5 morcovi
2 cepe
6 catofi copti sau fierti in coaja
3 fire de usturoi verde
100 g soia granule
200 pasta de tomate
3 linguri pasta de ardei
patrunjel verde
1 cutie sparanghel alb
ulei
sare
piper
delikat
Penru uns tava:
1 lingura faina alba
1 lingura margarina
MOD DE PREPARARE:
Se toaca ceapa marunt si se caleste in ulei.

Morcovi si telina se razuiesc si se calesc cu ceapa.



Cartofi se coc in cuptor sau se fierb in coajadupa care se razuiesc.


Usturoiul verde se taie marunt si se caleste cu zarzavaturile.


Soia se fierbe in apa cu delikat si se lasa sa stea 1/2 ora in apa fiarta dupa care se scurge.
Se amesteca soia cu zarzavaturile calite ,pasta de ardei ,pasta de tomate,cartofi razuiti si patrunjelul verde tocat,se condimeteaza cu sare si piperse pune 1 canita de apa si se mai lasa sa fiarba toate impreuna 10 minutepana scade apa.



Se pregateste o tava ,se unge bine cu margarina sau ulei dupa care se tapeteaza cu faina alba.

Se pune jumatate din cantitate in tava,se aseaza sparanghelul scurs din conserva



dupa care se completeaza cu compozitia ramasa.Deasupra se aseaza felute de rosii.


Se da tava la cuptor pentru 40 minute la 180 grade.

Se serveste rece.





2 comentarii:

Lista mea de bloguri