vineri, 30 martie 2012

Prajitura Baiadera-post




                              O prajiturica minunata pentru zilele de post.

INGREDIENTE:
cantitatile sant pentru o tava de 26/40
1200 g biscuiti macinati fin
400 g zahar
450 ml lapte de soia cu ciocolata
450 ml lapte de soia cu vanilie
300 g miez de nuca
500 g margarina
4 linguri cacao
4 vanilii
Glazura:
zahar pudra
cacao
apa  fiarta
ulei
nuca de cocos-decor
MOD DE PREPARARE:
Miezul de nuca se prajeste dupa care se lasa la racit.
Se macina biscuiti  si miezul de nuca prajit.


Pregatim blatul de vanilie:
Se pune laptele de soia cu vanilie (450 ml)si zaharul (200g )la foc potivit pana se topeste zaharul.Se adauga margarina 250 g se lasa la foc mic pasa se topeste,



se adauga miezul de nuca (150g)prajit si macinat,se mai lasa la foc 2 minute dupa care se i-a jos vasul de pe plita.

Se aduaga vaniliile si biscutiti macinati600 g,

 se amesteca bine toate impreuna,va rezulta o compozitie nici foarte moale nici foarte tare.

Se pregateste o tava cu hartie  de copt ,se pune compozitia in tava iar cu ajutorul unuei linguri sau cu mana umezita in ulei se niveleaza.

Blatul maro:
Se pune laptele de soia cu ciocolata (450 ml )si zaharul(200 g) la foc mic pana se topeste zaharul,se adauga margarina (250g)


si miezul de nuca macinat(150g)se mai lasa pe foc 2 minute dupa care se ia jos vasul de pe plita,se aduaga cacauoa si biscutiti macinati.




Compozitia cu cacao se intinde uniform peste compozitia cu vanilie cu ajutorul unei lingure sau cu mana umezita in ulei.


Se da tava la rece(frigider) pana a doua zi cand se pune glazura si nuca de cocos.
Glazura:
Se amesteca zaharul pudra cu cacaou uleiul si apa fiarta(clocotita).


Se amestec bine toate dupa care se intinde peste prajitura iar deasupra se presara fulgi de nuca de cocos.


Pofta buna.



Un comentariu:

Lista mea de bloguri