luni, 5 martie 2012

Prajitura"DOMINO"


INGREDIENTE PENTRU FOI:
500 G FAINA
150 G UNT
2 OUA INTREGI
15 G DROJDIE
100 ML LAPTE
3  LINGURI SMANTANA
CREMA:
3 ALBUSURI
250 ZAHAR
250 NUCA MACINATA
1 BORCAN  GEM
700 G RAHAT COLORAT
GLAZURA:
3 GALBENURUSI
120 G ZAHAR PUDRA.

MOD DE PREPARARE:
Se pregateste aluatul pentru foi.
Se amesteca toate ingredinetele si se framanta bine toate.


Se imparte coca obtinuta in 4 parti egale.

Se intinde  prima foaie cu sucitorul foarte bine, se pune intr-o tava pregatita cu hratie de copt,nu se coace.


Crema:
se bat bine albusuirile spuma,se adauga zaharul si se mai bate iar in final se adauga nuca macinata.
Rahatul se taie feliute foarte fine (sa fie cat mai subtiri).Se taie foarte bine cu lama unui cutit trecut foarte des prin zahar pudra sau faina alba.
ANSAMBLARE :
Peste prima foaie intinsa foarte  bine si asezata in tava


se pune rahatul taiat feliute subtiri.


Se intinde cea de a doua foaie se pune peste feliutele de rahat(suna tare urat nu?stiu dar nu gasesc alta denumire)peste ce-a de a doua foaie se pune nuca cu albusurile batute.


Se intinde ce-a de a 3 foaie ,care se pune peste albusurile cu nuca iar pe cea de a treia foaie se pune gemul si nu in final se intinde si ce-a de a 4 foaie.

Se da tava la cuptor pentru 40 minute.

Intre timp cat prajiturica este in cuptor,se pregateste glazura.
Glazura:
Se amesteca foarte ,foarte bine galbenusurile cu zaharul pudra,asta timp de 15 minute bune................pe bune ,nu e de ras.Va rezulta o spuma,care se pune peste prajiturica fierbinte .


Atentie ,se lucreaza foarte repede cu glazura,se inatreste foarte repede si daca nu santeti putin mai rapida(rapid)rascati sa nu aveti un aspesct foarte placut.
Se poate decora cu bombonele sau se poate lasa simpla.


Pofta buna.

Un comentariu:

Lista mea de bloguri